Blog

Deze 5 voedingsmiddelen lijken heel gezond, maar zijn stiekeme dikmakers!

Doe jij je best om af te vallen, maar zie je geen resultaten? Of wil je graag op gewicht blijven, maar kom je toch aan? Dan kan het zijn dat je in de valkuil van de stiekeme dikmakers gevallen bent.

Voedingsmiddelen die heel gezond lijken, maar stiekem heel veel ongezonde suikers bevatten. Hieronder vind je 5 voorbeelden.

1. Zuivel met een vruchtensmaakje
Heel verleidelijk die zuiveldrankjes en yoghurtjes met 0% vet. Maar let op! Want minder vet betekent vaak meer suikers! Hoe meer claims er op een verpakking staan, zoals ‘van nature vetarm’ of ‘nu met minder vet’ hoe groter de kans dat je misleid wordt. Een schaaltje magere vruchtenyoghurt levert bijvoorbeeld al snel 6 klontjes suiker

2.Vruchtensap (let op: ook vers sap!)
Wist je dat er in een glas (sinaasappel)sap net zo veel suikers zit als in een glas cola? Maar liefst 4 klontjes suiker! Daarnaast zijn alle gezonden bestanddelen, zoals vezels tijdens het persen verwijderd.

Let op! Dit alles geldt ook voor vers sap, dus niet alleen voor sap uit een pak!

3.Ontbijtgranen
Heerlijk zo’n bakje knapperige ontbijtgranen in de vroege ochtend. Maar helaas, deze crispy bite wordt veroorzaakt door een hele lading ongezonde suikers. Kijk daarom goed op het etiket of kies voor een bordje havermout of Brinta.

4. Ontbijtkoek
De naam zegt het al. Ontbijtkoek is niet veel anders dan andere koeken. Dit geldt helaas ook voor de eierkoek. Beide koeken bevatten veel suikers en weinig andere waardevolle voedingsstoffen.

5. Light frisdranken
Ik hoor je denken: Maar in light frisdranken zit toch geen suiker? Light betekent dat er minimaal 33% minder koolhydraten (zoals suikers), vet of energie in een product zit in vergelijking met de ‘originele’ variant. Bij frisdranken als cola light zijn alle suikers vervangen door zoetstof, waardoor deze drank bijna geen energie levert. Maar er zijn ook dranken waarbij maar een derde deel van de suikers is weggelaten of vervangen door zoetstoffen, waardoor je nog steeds heel veel suiker binnen krijgt. Neem bijvoorbeeld Dubbelfris light. Dit drankje bevat inderdaad minder suikers en dus minder energie, maar het bevat nog steeds 1,5 klontje suiker per glas.

Misschien vind je dit blog ook interessant...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *