Ervaringen

Carlijn intake…

We hebben gisteravond gezellig gegeten en de intake gedaan.
Eerst gewogen uiteraard voor het eten, erna wilde ik haar niet aandoen?. De weegschaal geeft behalve gewicht ook het vetpercentage weer, het vochtgehalte en de spiermassa en deze laatste is zeer belangrijk. 
Wij moeten ervoor zorgen dat deze spiermassa behouden blijft zodat er geen jojo effect ontstaat.
Daarop hebben we besproken wat het streefgewicht zou moeten zijn dat bij Carlijn past en wanneer dat doel gehaald gaat worden.

Als we kijken naar de voeding die Carlijn nam waren dat vooral veel suikerrijke producten die er eigenlijk alleen maar steeds voor zorgden dat ze heel kort daarop weer trek kreeg. 
Haar werksituatie is veranderd van heel actief met haar cliĆ«nten bezig zijn naar een meer zittende rol als hulpverlener. 
En die rol is ook gelijk 1 van de ego’s van Carlijn die haar het afslanken moeilijk maken. Ze is erg behulpzaam en druk met zorgen voor haar cliĆ«nten waardoor ze zichzelf vaak vergeet. Niet de tijd voor zichzelf neemt om rustig en gezond te eten of even lekker buiten te wandelen.

Ze kan en hoeft zichzelf natuurlijk niet te veranderen, maar als je van jezelf weet waar je valkuilen liggen en het begrijpt kun je ze wel proberen te omzeilen. Voor die 3 dingen (haar voeding, de omstandigheden en haar ego) zijn we dus een plan aan het opstellen zodat Carlijn een gericht pad voor zich ziet en succes gegarandeerd is. Ik ben straks reuze benieuwd hoe dag 1 verlopen is ….

Misschien vind je dit blog ook interessant...