Ervaringen, Recepten

Carla’s Kitchen

Ik zou Noodles met Biefreepjes maken voor het avondeten, maar het was te warm en ik had er eigenlijk geen zin in, dus het werd wat anders.

Een lekkere salade dat leek me wel wat.

Het werd de salade met smokey BBQ-bites, een recept uit het boekje dat bij het starterspakket zit (pag. 32) en inmiddels één van mijn favorieten met mijn eigen ‘twist” eraan.

In het recept staat dat je een 1/2 rode ui in halve ringen ‘moet’ gebruiken.

Nu ben ik niet echt ‘n liefhebber van rauwe ui, dus ik probeerde het volgende uit.

Ik hakte de ui fijn en fruitte het heel kort eerst aan in de olijfolie*, de suiker in de ui karamelliseert en dat maakt dat hij zoeter smaakt.

* om te controleren of de olijfolie goed heet is doe ik altijd 1 stukje ui in de pan en als deze begint te bakken dan is de olijfolie heet.

De rest van de ui gaat er dan direct bij en als de ui een beetje bruin wordt doe ik de in kleine stukjes gesneden courgette erbij.

Ondertussen maak ik de rest van de salade klaar, ik had voor het eerst Baby Romaine sla (wordt ook vaak gebruikt in de Ceasar-salade) meegenomen en dit gebruikt i.p.v. de Rucolasla in het recept.

En ik heb deze keer de dressing weggelaten.

Het mengsel van ui en courgette haal ik als het naar mijn idee oké is uit de pan en laat het even afkoelen.

Alle andere ingrediënten zitten inmiddels in de sla-schaal en i.p.v. de dressing doe ik er van de heerlijke honing-mosterddressing in en een theelepel (5 ml) mayonaise*.

* per week mag je 1 el volle mayonaise (15ml) nemen i.p.v. 1 el olie (15ml).

In mijn weekmenu compenseer ik dat dan weer of ik laat één keer 1 et olie achterwege en gebruik  de 3x 5ml mayonaise ergens anders voor/op in die week.  

De salade op deze manier is echt lekker voor een zomerse avondmaaltijd.

Tot een volgende keer.

Groetjes

Carla vdMS

Misschien vind je dit blog ook interessant...