Blog

5 tips om van je winterslaapvet af te komen…

De dikke truien kunnen weer opgeborgen worden en de luchtige kleding weer tevoorschijn getoverd. Maar zit alles van vorige zomer nu net een beetje te strak? Zou je graag van je overtollige kilootjes af willen, zodat je weer vol zelfvertrouwen overal in past? Ik geef je 5 tips om zo snel mogelijk van deze kilo’s af te komen.

 1. Start nu!
  Er zijn wel 100 redenen te bedenken om nu te beginnen uit te stellen. Ik heb nog een feestje, er staat een etentje gepland binnenkort, ik ben te druk op het moment, ik wacht wel tot van de zomer om weer in mijn badbak te passen. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het wordt. Het juiste moment is gewoon nu!!

 2. Maak een plan
  Maak een plan en schrijf het op want zonder een gedegen plan kom je nergens. Op deze manier ga je het ook uitvoeren en blijft het niet bij een mooie slanke fantasie. Noteer zo precies mogelijk wat je gaat doen, wanneer en hoe.

 3. Houd een eetdagboek bij
  Uit onderzoek blijkt dat het bijhouden van een eetdagboek enorm helpt bij het afslanken. Deelnemers die een dagboek bijhielden vielen zelfs dubbel zo veel af als deelnemers die dit slechts 3 dagen deden. Vind je het te lastig om alles op te schrijven, download dan een app op je telefoon, zoals “mijn eetmeter” van Mijn Voedingscentrum. Zo krijg je precies inzichtelijk wat je die dag aan caloriën, koolhydraten, eiwitten en vetten binnen hebt gekregen.

 4. Stop met zogenaamde gezonde tussendoortjes
  We krijgen veel meer suikers binnen dan goed voor ons is en veelal hebben we dat niet eens door. Een eierkoek bijvoorbeeld bevat 4 klontjes suiker, een pakje sultana ook 4 klontjes suiker en een Snelle Jelle zelfs 7,5 klontjes suiker!
  Wanneer we suikers niet verbranden slaan we ze op als vet.  Nog een nadeel van suiker is dat het grote schommelingen veroorzaakt in je bloedsuikerspiegel, waardoor je vrij kort na het eten van suiker weer enorme trek krijgt en op die manier blijft snoepen.

 5. Afslanken doe je niet alleen
  Weet jij van jezelf dat je op maandag begint met lijnen en een dag later alweer genezen bent? Zorg dan voor een stok achter de deur. Een goede vriendin of coach die je helpt als je het even moeilijk hebt. Bijna alle succesvolle mensen hebben namelijk een coach die hen helpt de gestelde doelen te behalen. Dus kun je wel wat hulp gebruiken, neem dan contact met me op voor een gratis adviesgesprek…

Misschien vind je dit blog ook interessant...